Skip to main content
0
DessertTips

Kolasås Deluxe

By 28 augusti, 2018augusti 28th, 2019No Comments

Vi på Deli Verkstan gör egna kolasåser med olika smaksättning. Martin Morand är EM-guldmedaljören (första svenska sådan) i konditorlandslaget som hjälpt oss med att ta fram recepten på dessa fantastiska kolasåser. Några favoritsmaker är salt smörkola, salt lakritskola, hallonkola och citronkola.

Grunden är äkta smör, grädde och muscovadosocker och utöver det gör vi smaksättning vi med olika goda färska ingredienser. Kolasås ska vara lyxig, smarrig och krämig. Och hemgjord. Många undrar vad man kan ha våra olika kolasåser till. Här kommer några förslag:

– Lakritskola som topping på kladdkaka. Låt stelna i kylen lite innan servering. Eller servera kladdkakan med lite glass och kolasås som topping.
– Hallonkola blandad med frosting på muffins.
– Kolasås på glass är så klart en klassiker, testa gärna olika smaker. De stelnar när de landat på glassen och blir sega och hela makalöst smarriga.
– Blanda vinäger och olja med salt och peppar till en vinägrett och ta i en sked citron- eller hallonkolasås och blanda väl. Det söta ger en härlig smak.
– Servera saltlakritskolasås med vaniljglass. ”Bland det godaste jag ätit” skriver en av våra kunder till oss på facebook.
– Skapa ny egen glass genom att tina en god glass av god kvalitet så att den blir mjuk men inte rinnig, tillsätt därefter exempelvis nötter, maränger, kolasås, hackad choklad och marshmallows. Sätt in i frysen en stund igen tills den är lagom hård och servera dig själv din alldeles egna favvo-glass.
– Gör en milkshake och smaksätt med din favvosmak på kolasås.