Skip to main content
0
NyhetTips

Tema tryffel

By 12 april, 2018juni 17th, 2019No Comments

Många ser den lyxiga tryffelsvampen som höjden av matlycka. Tryffel kan hackas, rivas eller skivas för att sedan användas i matlagning och gärna färsk som topping. Smaken gör sig framförallt bra tillsammans med smör, ägg och pasta och risotto. Testa att krydda din omelett med tryffel och det blir till en gourmetmåltid! Tänk på att färsk tryffel har en subtil smak så använd tryffeln i sammanhang där smaken kommer fram ordentligt. Har man däremot tryffelolja ska man ta det försiktigt med oljan då smaken lätt kan bli påträngande och ta över för mycket om man tar för mycket.

Tryffel är en svamp som växer under jorden. Det finns drygt 65 olika tryffel arter i Sverige. Men generellt brukar man dela upp svampen i två sorter, vit och svart tryffel (det är olika priser på de olika sorterna, den svarta anses som en finare variant och är ofta dubbla priset mot den vita). Man kan testa att odla sin egen tryffel om man vill men det tar tid, det kan ta mellan 5-10 år innan man får skörda sin första tryffel.

För alla som älskar tryffel så har vi massor av härliga tryffelprodukter! Varför inte testa lite härliga tryffelchips och tryffelsalami som snacks innan maten? Testa gärna även vår tryffelpasta eller tryffelrisotto till middag med något härligt tillbehör. Efter maten kanske en liten bit tryffelpecorini eller tryffelcheddar med tryffelhonung? Vi har även tryffelsenap, tryffelbalsamico, tryffelsalt och tryffelsmör.

Vi kan även ta emot beställningar på färsk tryffel som flygs in varje tisdag från Italien för leverans torsdag. Bara att ringa in sin beställning eller beställ direkt i vår deli.

ps. Är du en riktig tryffelentusiast kan du besöka Gotlands Tryffelfestival.