Skip to main content
0
DrinkTips

Enkla tips för lyxig buffé

By 26 mars, 2018juni 17th, 2019No Comments

Det är lätt att få idétorka när det är dags för att bjuda släkt och vänner på buffé. Här kommer några tips som gör det lite enklare att lyckas med tänket kring buffén!

1. Satsa på plockmat, små portioner och tunna skivor

Små portioner, skurna bitar och tunna skivor ser både snyggare ut på bordet och är lättare att hålla fräscht. Dessutom är det inte hela världen om något inte räcker, då är det bara att fylla på med något annat! Det är även perfekt när alla kan välja själva, och ta mest av det de gillar bäst! 

2. Välj mat som håller sig fräsch

Mycket av vår traditionella mat såsom gravad lax, rökt kött och inläggningar är inte så känslig att lämna framme och passar bra för buffén. Tänk även på att det är gott och trevligt med en liten grönsaks-shot eller drink till buffébordet. Om du har färska saker som ska ätas direkt välj hellre mindre laddningar se till att det inte står framme för länge. Om man vill använda något grönt att pynta med, välj gärna ärtskott istället för dill och andra färska örter (de sloknar fort och får maten att se lite gammal ut). 

3. Ha en logisk ordning på buffébordet

Duka först upp sill, sedan fisk, sallad och kallskuret kött. Därefter varmrätter, ostar och sist dessert – den ordningen är ganska klassisk.

4. Planering och förberedelse gör att du lättare kan njuta på plats

Man vill ju inte springa omkring och vara stressad på festen. Men för att kunna njuta krävs att man känner att man har läget under kontroll.

5. Ta hjälp av dina gäster om det behövs

Många vill att gästerna ska få sitta ner och bara njuta. Men om det behövs lite hjälp för att få det att flyta på, var inte rädd att be om hjälp. Som gäst hjälper man ju gärna till om det behövs! Inget som man tar illa upp för. Det är bara trevligt när man gör saker tillsammans!