2 grillsåser till kött eller grönsaker
Här är två himmelskt goda såser till grillmiddagarna i sommar! Den vita såsen är väldigt fräsch, god och framförallt supersnabb att röra ihop. Den röda BBQ-såsen är hämtad ifrån Jonas Crambys bok ”Texas BBQ”, grymt god och väl värd den tid det tar att laga den.
Och skulle ni inte orka laga dessa härliga såser så har Deli Verkstan hemgjorda såser till grillmiddagen av alla de slag!
Lime- och myntasås
1 dl Créme fraiche
Saft från en lime
Zest från 1 lime
Finhackad mynta
1 msk honung
Salt och peppar
Blanda alla ingredienser väl.
BBQ-sås
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 msk olivolja
½ dl balsamvinäger
1 dl farinsocker
½ dl japansk soja
1 msk worcesterchiresås
1 dl passerade tomater
2 torkade anchochili (kan uteslutas)
Stek finhackad lök och vitlök tillsammans med spiskummin i olja. När löken börjar bli mjuk deglaserar du genom att hälla på balsamvinäger och kokar några minuter. Tillsätt farinsocker, soja, worcesterchiresås och passerade tomater. Ta bort stjälken och fröna ur chilin, lägg i såsen och låt småputtra i 10 minuter eller tills det blir kletigt och gott. Mixa till en slät sås.